SchackfyranMästaren 2018

Den 1 juni 2018 spelades SchackfyranMästaren på Stockholms Schacksalonger. Schackfyranmästaren är en tävling för alla som vunnit alla sina partier i Schackfyran. Trots väldigt dåliga förutsättningar kom även detta evenemang att bli en stor framgång för Kvarnbyskolan. De dåliga förutsättningarna bestod i att SchackfyranMästaren krockade med ett evenemang där “Näringslivet mötte förorten” och dessutom med den populära och roliga Kvarnbydagen. 8 spelare från Kvarnbyskolan var kvalificerade att deltaga i SchackfyranMästaren, vilket är rekord i Kvarnbyskolans historia, men på grund av nämnda förutsättningar ställde endast 3 av dessa upp.

De som kom till spel den aktuella dagen var Ahmet och Ali från 4A samt Eren från 4B. Alla dessa skötte sig på ett föredömligt sätt både på och vid sidan av schackbrädena. Man spelade 7 ronder enligt schweizerlottning med 10 minuters betänketid och med pokaler till de 10 bästa. Dessutom låg det en inbjudan till Riksfinalen i SchackfyranMästeren i potten för de som vann minst fyra av sina sju partier.

Av Kvarnbybarnen lyckades Ahmet allra bäst. Han spelade stabilt under hela turneringen och vann 5 av sina spelade partier. Han kom på 13:e plats endast en hårsmån från att vinna en fin pokal. Även Eren svarade för en mycket fin prestation genom att vinna sina 3 sista partier. I och med detta vann han sammanlagt 4 partier och är därmed precis som Ahmed kvalificerad att deltaga i SchackfyranMästarens riksfinal som spelas i Ronneby den 30 juni under SM-veckan. Trots att Ali var den som tog minst poäng av Kvarnbybarnen kanske han var den som svarade för den allra starkaste prestationen. Trots en mycket tung start med fyra raka förlustpartier tog han sig samman och vann sina 3 sista partier. Han visade med detta att han är en verklig kämpe och att han aldrig ger sig. Fortsätter Ali att visa en sådan vilja kommer det att gå bra för honom i livet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *