Besök på Wasa schackklubb inför höstavslutning

Torsdag den 17 maj besökte fem elever från Kvarnbyskolan Wasa schackklubb på Matteusskolan. Rayan, Abdinasir, Mohammad H., Thomas, Farhad var med från Kvarnbyskolan.

Det var väldigt fin stämning med mer än 50 elever var på plats. Målet med besöket var att spela schack och träffa varandra. Under dagen hade alla Kvarnbyelever det väldigt kul och roligt för varje fick spela 3 spännande träningspartier mot Wasas juniorerna. De första två ronderna spelade alla 10-minuts schackparti och den tredje och sista ronden blev det 5-minuts blixt parti. Alla fick spela 3 ronder. Alla Kvarnbyspelare vann 1 eller 2 partier. Det var mycket bra prestation eftersom alla fick möta starka motståndare.

Lerdarna Kaj Engström, Ingvar Gundersen, FM Deniz Arman och Wasa Schackklubbens Junior Tränare Stormästaren GM Juan Bellon Lopez var delsansvariga av ordning under träningsmatchen. Alla våra elever fick möjligheten att träffa de eleverna från Wasa schackklubben och Matteusskolan och samt fick möjligheten att spela schackpartier och analysera tillsammans.

Alla våra Kvarnby elever var väldigt nöjda med besöket och de längtar efter en liknande arrangemang kanske början av nästa termin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *