Sì2Chess

Under vårterminen har 2 stycken 5-mannalag från Kvarnbyskolans årskurs 6 deltagit i en riksomfattande schackturnering för 6:e-klassare på internet. 187 lag från hela Sverige samlades vid datorerna för att försöka erövra det åtråvärda förstapriset, vilket var en resa till Sicilien. Matcherna spelades vid ett flertal olika tillfällen under våren. Först gällde det att gå vidare från gruppspel. Båda Kvarnbylagen klarade detta med glans och vann sina respektive grupper.

Från gruppspelet kvalificerade sig 94 lag. Tävlingen fortsatte nu som en cupturnering vilket innebar att det förlorande laget vid varje match var utslaget ur turneringen. Båda Kvarnbylagen vann ett flertal av dessa matcher. Lag 2 tog sig ända till 32-delsfinal där dock IES Umeå Lag 1 blev för svåra. Kvarnbyskolans lag 1 gjorde en heroisk insats och tog sig ända till 16-delsfinal. Där stötte man på Essingeskolan som var en av favoriterna till slutsegern. Tyvärr förlorade Kvarnbylaget med minsta möjliga marginal. Vid ett tillfälle råkade en av våra spelare av misstag tappa damen på fel ruta. Sådana fadäser kan tyvärr hända när man spelar schack på internet. Om inte detta olyckliga missöde inträffat hade nog Kvarnbyskolan kunnat gå hur långt som helst i den här turneringen. Essingeskolan vann nämligen sedermera hela turneringen och vann därmed resan till Sicilien.

I Kvarnbyskolan lag 1 spelade Seyit-Ali, Malvan, Khadija, Abdullahi K och Jasmine från 6B

I Lag 2 spelade Esmir, Adonai, Yonas, Wiktor, Iddil från 6B och inhopparen Ionut från 6A. Ett stort grattis alla för en mycket bra prestation. En eloge även till Tim som skötte hela upplägget mästerligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *