Påsklovsturneringen på Stockholms Schacksalonger 2018

MOHAMMAD OCH ISA KAMMADE HEM POKALER

Årets Påsklovsturnering på Stockholms Schacksalonger samlade hela 102 spelare från hela Stockholm. Kvarnbyskolan ställde upp med 10 spelare. Det var alltifrån Mohammad Hussein 6B som är en av skolans mest rutinerade schackspelare, till nybörjare från årskurs 1 som var med i en riktig schackturnering för allra första gången. Detta kom att bli en mycket stor framgång för Kvarnbyskolan. Alla Kvarnbyspelarna presterade högt över vad man kunde förvänta sig.

Turneringen spelades i två olika grupper. En grupp med schackklocka och en grupp utan schackklocka. Betänketiden var 10 min per spelare och man spelade 5 ronder.

I turneringen med schackklocka gjorde Mohammad en mycket stark insats. Han släppte endast en remi ifrån sig på de 5 ronderna och kom därmed på andra plats i turneringen, endast slagen av Jung Hyan Seo, lillebror till årets svenska juniormästare Jung Min Seo. Mohammad har alla förutsättningar att bli en elitspelare i schack. Vi från Kvarnbyskolan kommer att följa hans förehavanden vid schackbrädet även efter att han nu snart lämnar Kvarnbyskolan av åldersskäl.

I klassen utan schackklocka vann Isa 1A alla sina fem partier. Detta är en helt fantastisk prestation av en så ung spelare. Han kunde lika väl ha vunnet hela turneringen men förlorade lottdragningen mot en annan spelare som också vann alla sina partier. Därmed fick Isa nöja sig med pokalen för andra plats Vi kan se mycket ljust på Kvarnbyskolans framtid beträffande schackverksamheten. Eller vad sägs om att Aya och Esma från 1B vann tre av fem partier i sin allra första schackturnering? Det står klart att Kaj under förra läsåret gjorde ett mycket bra arbete när han lärde barnen spela schack på förskolan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *