Påsklovsschack på Kvarnbyskolan 2018

Under 3 dagar på påsklovet spelades en schackturnering på Kvarnbyskolan. Det var 10 entusiastiska barn som spelade en dubbelrondig bergerturnering. Detta innebar att alla mötte alla 2 gånger. Betänketiden var 15 min per spelare. Tyvärr var många av våra bästa schackspelare upptagna med annat under påsken men glädjande var att hälften av deltagarna var från första klass. Dessutom ställde 4 flickor upp vilket är fler än det brukar vara.

Turneringen kom att bli en uppgörelse mellan Mohammad 6B och Rayan 3A. Dessa två stod i en särklass och lämpligt nog mötte de varandra i den sista ronden. Dittills hade båda vunnit alla sina partier. Finalpartierna blev mycket välspelade och spännande. När krutröken hade lagt sig stod det klart att Mohammad blivet Påsklovsmästare på Kvarnbyskolan genom att ha vunnit sina samtliga 18 partier.

Yasir 3A lade, tämligen ohotad, beslag på pokalen för 3:e plats. Den mest överraskade insatsen svarade Isa 1A för genom att, trots sin ringa ålder, komma 4a.

En alldeles speciell batalj utspelades mellan Berivan 5B och Betiel 5A om priset för bästa flicka. Det såg länge ut som att Betiel skulle ta hem priset men Berivan spurtade föredömligt. Berivan var tvungen att vinna båda partierna i deras inbördes möte i den sista ronden och hon lyckades med detta. Lite surt för Betiel som missade pokalen på särskiljning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *