Skollags-DM 2018

KVALTÄVLINGARNA


Under februari och mars månad spelades sammanlagt 8 kvalificeringstävlingar i Skollags-DM på Stockholms Schacksalonger. Vid 5 av dessa tillfällen deltog Kvarnbyskolan med sammanlagt 17 lag och sammanlagt 68 spelare. Det var alltifrån rena nybörjare till våra mest rutinerade schackspelare.

Detta kom att bli en stor framgång för Kvarnbyskolan eftersom ett av lågstadielagen och ett av mellanstadielagen lyckades vinna sina respektive kvaltävlingar och därmed kvalificera sig för Stockholmsfinalen.


I det vinnande lågstadielaget deltog Rayan 3A, Abdimalik 3A, Fahrad 3C och Yassir 3A. Dom släppte endast ifrån sig 2 partipoäng på hela tävlingen och svarade för en storartad insats. Ett annat lag som stack ut lite extra i lågstadiet var ett lag bestående av endast 1:a klassare. De lyckades komma 5:a i sin kvaltävling vilket är mycket imponerande. Detta lag bestod av Isa 1A, Sophonia 1A, Abduljawaad 1C och Daniel 1C. Nämnas kan att Isa vann alla sina 6 partier. Det känns som att framtiden är tryggad för Kvarnbyschacket.

I mellanstadiet svarade Abdinajib 6A, Mohammad 6B, Tomas 6B och Abdinaasir 5B upp till våra högt ställda förväntningar och släppte endast en remi på hela tävlingen. En helt fantastisk prestation. Vi lät några av våra bästa lågstadiespelare vara med och spela även i mellanstadieklassen för att få känna på riktigt tufft motstånd. Det visade sig att klarade sig mycket bra mot sina äldre motståndare.

Alla 8 spelarna som nu är kvalificerade för Stockholmsfinalen tränar schack i stort sett varje eftermiddag. Dom är ett tydligt bevis på att hårt arbete lönar sig. Vi hoppas att många nu inser att inget är omöjligt om man bara vill.


STOCKHOLMSFINALEN

8 lag från respektive låg- och mellanstadiet hade nu kvalificerat sig för den stora Stockholmfinalen. Kvarnbyskolans båda lag svarade för mycket imponerande insatser genom att båda komma på femte plats i sina respektive tävlingar. Lågstadielaget var dessutom bara en poäng från tredjeplatsen vilket i så fall skulle ha inneburit en fin pokal. Här svarade Rayan för en mycket stark insats genom att vinna 6 av sina 7 partier. Rayan som ju deltog i både lågstadiet och mellanstadiet i kvalet spelade sammanlagt 19 partier under Skollag-DM. Han vann 17 av dessa partier. Ett enormt imponerande facit.

Detta innebär att Kvarnbyskolans båda lag därmed är kvalificerade för Skollag-SM som spelas i Linköping helgen den 5-6 maj. Det är första gången i Kvarnbyskolans historia som vi har lag med från både lågstadiet och mellanstadiet i SM-final. Det skall bli mycket spännande att se om vi kan försvara 2:a platsen från ifjol.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *