Tyresö Junior GP 2018


Lördagen den 24:e mars spelades Tyresö JGP turnering. Från Kvarnbyskolan deltog Abdinajib 6A, Abdimalik 3A och Rayan 3A. Alla tre svarade för mycket goda insatser och vann flera välspelade partier i väldigt svår konkurrens. T.ex. rivstartade Abdinajib med 3 raka vinster innan han stötte på patrull mot årets svenske juniormästare Jung Min Seo. Slutligen placerade sig alla Kvarnbybarnen i mitten i resultatlistan.

Det mest glädjande med denna turnering var att några från Kvarnbyskolan över huvud tagit deltog i tävlingen. Tyresö ligger rätt långt från Rinkeby och det krävs stort föräldraengagemang för att man skall kunna vara med. Det är viktigt att skolans mest intresserade barn får vara med och fajtas i de här sammanhangen. Det är oerhört utvecklande för dem både som schackspelare och som människor.

Här finns fler foton från tävlingen

Resultaten kan ses här

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *