Sportlovsturnering på Kvarnbyskolan 2018

Under 4 dagar på sportlovet spelades en schackturnering på Kvarnbyskolan. Man spelade enligt Bergerlottning med 15 minuters betänketid per spelare. Alla mötte alla dubbelrondigt. Tyvärr utnyttjade inte alla denna något längre betänketid utan spelade onödigt fort.

Detta kom att bli en oerhört spännande och i långa stycken mycket välspelad turnering. Det var 12 spelare från årskurs 1 till årskurs 6 som gjorde upp om att bli Sportlovsmästare. Det var ovisst in det sista vem skulle vinna och flera hade länge vittring på de tre pokaler som stod på spel.

Redan i första ronden inträffade en liten överraskning när Abdinaasir 5B vann båda partierna mot Mohammad 6B. Sedan vann dock Mohammad 7 raka dubbelronder och var därmed åter med i kampen om Sportlovstiteln. I den nionde ronden möttes Abdinajib 6A och Mohammad. Mohammad vann det första partiet men Abdinajib stod på solklar vinst i det andra. 2 drag från matt satte han dock Mohammad patt trots att han hade 12 minuter kvar på klockan. Ett helt onödigt poängtapp.

I och med detta låg nu Mohammad och Abdinajib i ledning på samma poäng. Mohammad låg dock före pga inbördes möte och såg då ut att gå mot segern eftersom han hade ett på papperet lätt motstånd i de sista ronderna. Det var dock mycket jämnt och spännande och skjilde nu bara en poäng mellan Mohammad och fyran Rayan 3A.

I näst sista ronden slarvade dock Mohammed bort segern. Han gick onödigt in i en pattfälla. Utan tvivel underskattade han sin motståndare Yasir 3A och fick betala dyrt för detta. Rayan försvann nu också från medaljstriden när han förlorade ett av partierna mot Tomas 6B. Nu låg åter Abdinajib i ensam ledning.

Abdinajib vann sedan i sista ronden båda sina partier mot Rayan och blev därmed Sportlovsmästare. Han låg dock illa till i ett av dessa partier men lyckades vända och vinna trots pjäs under. Abdinaasir och Mohammad kom bara en poäng efter. Abdinaasir kom dock tvåa på särskiljning eftersom han vann dubbelmötet mot Mohammad redan i den första ronden.

Maryam 4B lade beslag på priset för bästa flicka.

Detta var utan tvivel den mest rafflade turnering som spelats på Kvarnbyskolan.

Nedan finns flera bilder från tävlingen:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *