Snabbschacks SM 2018 – Rayan 3:a i Sverige

Kvarnbyskolan arrangerade 2014 Talangjaktsfinalen för Sveriges bästa talanger i schack. Turneringen har sedan dess bytt skepnad och spelas idag som Snabbschacks SM för miniorer (mellanstadiet) och Snabbschacks SM för knattar (lågstadiet). Årets upplaga spelades lördagen den 10:e mars i Hägerstensåsen i södra Stockholm. 176 entusiastiska elitspelare från hela Sverige gjorde upp om topplaceringarna.

Från Kvarnbyskolan deltog Rayan från 3A i knatteklassen. Rayan visade här att han är en av Sveriges bästa schackspelare i sin åldersgrupp. Han vann 6 av 7 spelade partier och placerade sig på 3:e plats. Detta är en helt sensationell prestation av Rayan och en stor ära inte bara honom själv utan för hela Kvarnbyskolan och för hela Rinkeby.

Det finns många schackspelare på Kvarnbyskolan som hade kunnat vara med och tävlat om topplaceringar i årets Snabbschacks-SM. Vi hoppas att flera nu inser att kan Rayan så kan jag. Rayan visar vägen för andra. Alla kan om man verkligen vill. Vi hoppas att flera Kvarnbyelever nu ställer upp på kommande GP-tävlingar.

Slutresultaten kan ses här

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *