Sportlovsturnering på Stockholms Schacksalonger 2018

Måndagen den 26:e februari spelades årets sportlovsturnering på Stockholms Schacksalonger. Över hundra barn från hela Stockholm samlades för att göra upp om pokaler och medaljer. 9 av deltagarna kom från Kvarnbyskolans fritids.

Man kunde välja att spela med eller utan schackklocka. Om man spelar med schackklocka får man möta betydligt svårare motstånd. 7 av Kvarnbybarnen valde att spela med schackklocka. Man spelade 5 partier med 10 minuters betänketid per spelare.

Rayan 3A som redan tidigare vunnit denna turnering 2 gånger valde denna gång att spela med klocka. Även i denna tuffa konkurrens visade sig Rayan klara sig mycket bra. Efter fyra ronder hade han tre vinster och en remi och spelade ett rent finalparti i sista ronden. Där blev dock motståndaren honom övermäktig och han förlorade det sista partiet. Detta innebar att Rayan halkade ner i prislistan och försmädligt nog kom bara en ynka poäng från en medalj.

Alla deltagarna från Kvarnbyskolan svarade för fina prestationer. Man uppträdde på ett sportsligt sätt både i med- och motgång och kämpade väl genom hela turneringen. Vi ser redan fram mot kommande Påsklovsturnering.

Klicka här för att se slutresultaten

Nedan finns flera bilder från tävlingen:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *