Stockholms JGP-final

Lördagen den 16:e december deltog Rayan och Abdimalik från Kvarnbyskolans klass 3a i Stockholms JGP B-final. De hade kvalificerat sig dit genom fina prestationer i Junior-DM i blixt och i Trojanska hästens JGP-turnering. Finalen spelades som en Bergerturnering med 10 deltagare vilket innebär att alla möter alla.

(Bilden tagits av Sam Westerholm )

Turneringen blev en stor framgång för Kvarnbyskolan. Abdimalik vann turneringen genom att vinna alla sina partier. Detta brukar på schackspråk kallas för att man bygger staket. I den tredje ronden vann han det inbördes partiet mot Rayan och i den fjärde ronden vann han mot den slutliga 2:an. Redan då stod det klart att han skulle vinna årets JPG B-final eftersom han då redan mött de starkaste motståndarna. Även Rayan svarade för en stark insats och kom slutligen på 3:e plats.

Det blev därmed en lysande avslutning på 2017 för Kvarnbyskolan. Hela året har ju präglats av mycket goda insatser av Kvarnbybarnen. De största framgångarna för Kvarnbyskolan har varit mellanstadielagets andra plats i Skollag-SM, Abdinassirs vinst i Schackfyranmästaren samt Rayans vinster i Höstlovsturneringen och Påsklovsturneringen.

Man måste också konstatera att Abdimalik haft en strålande avslutning på 2017. Han har följt upp vinsten i tävlingen ”Näringslivet möter förorten” med att vinna Skolmästerskapet för lågstadiet och nu JPG-finalen.

Nu ser vi fram mot 2018. Är det möjligt för Kvarnbyskolan att upprepa årets fantastiska framgångar?

 

Resultaten finns på Stockholmsschackförbundets hemsida

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *