Skolmästerskap 2017

Abdinaasir och Abdimalik skolmästare

Den 28:e och den 29:e november genomfördes det skolmästerskap på Kvarnbyskolan för mellanstadiet respektive lågstadiet. Sammanlagt 79 entusiastiska schackspelare gjorde upp om 5 pokaler respektive dag i skolans idrottssal.

Mellanstadiets turnering kom att bli en mycket välspelad och spännande tillställning. I den femte ronden möttes Mohammad och Abdinaasir.

Båda hade dittills vunnit alla sina fyra partier. Mohammad vann ett mycket välspelat och spännande parti och såg ut ha tagit ett ordentligt grepp om hela turneringen. I ronden därpå satte dock Mohammad Rayan patt i en solklar vinstställning och därmed tätnade det toppen. I nästa rond förlorade Mohammad mot Abdinajib och turneringen utvecklades nu till en riktig nagelbitare. Många spelare hade chansen att lägga beslag på skolmästartiteln. I den näst sista ronden vann sedan Abdinassir mot sin bror Abdinajib och avslutade med vinst även mot Ahmed 4B.Därmed blev Abdinaasir vinnare i skolmästerskapet för mellanstadiet genom att vinna 8 av 9 partier. Han kom en halv poäng före Rayan och Mohammad. En strålande insats av Abdinaasir. Abdinajib lade beslag på fjärdeplatsen och Abdimalik kom femma, Nämnas kan att Rayan och Abdimalik bara går i trean och pga sin spelstyrka fått dispens att deltaga i mellanstadiets turnering. Oerhört starka insatser av båda dessa. Eftersom Rayan och Abdimalik inte tillhör mellanstadiet tilldelas ytterligare två spelare pokaler från denna turnering. Det blir då Salaque 6A och Ahmed 4B. Ett speciellt erkännande till Ahmed som gjorde en utmärkt insats i sin första stora turnering. Bästa flicka blev Betiel som kom på en mycket hedrande 8:e plats.

 

Lågstadiets turnering kom att bli ett triangeldrama mellan Abdimalik, Fahrad och Rayan som alla tre tog 8 av 9 poäng. Placeringarna de emellan kom att avgöras genom särskiljning där Abdimalik drog det längsta strået och vann före Fahrad och Rayan. Abdimalik följde därmed upp sin triumf på “näringslivet möter förorten” med att bli skolmästare på lågstadiet. På 4:e plats kom Arda 3C och på 5:e plats kom Isa 1A.  En fantastisk bra insats av Isa i hans första stora schackturnering. Det känns som att vi att vi har en kommande skolmästare i vardande. Bästa flicka på lågstadiet blev Sundus med en 8:e placering.

Förutom att vi under båda dagarna fick bevittna många välspelade och spännande schackpartier är det mest glädjande intrycken från årets skolmästerskap att alla skötte sig på ett så exemplariskt sätt. God sportsmannaanda och ett värdigt uppträdande präglade hela turneringen. Vi hoppas ju på att schackverksamheten inte bara ska fostra goda schackspelare utan också goda och fungerande samhällsmedborgare. Vi är på god väg

Klicka här för slutställning för lågstadiet 2017

Klicka här för slutställning för mellanstadiet 2017

Nedan finns flera bilder från Skolmästerskap 2017:


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *