Trojanska Hästens JGP höst 2017

2017-10-28 spelades Trojanska Hästens höst-JGP med sammanlagt 200 deltagare. Här deltog eliten av Stockholms schackspelande juniorer. Två av dessa deltagare kom från Kvarnbyskolan. Det var Abdimalik 3A och Fahrad 3C som anmält sig till denna tävling. Det är mycket glädjande att schackspelande barn från Kvarnbyskolan nu på eget initiativ börjar delta i de stora schackturneringarna i Stockholm. Detta kommer att ha stor betydelse för deras utveckling som schackspelare och som människor.

Abdimalik som deltog i klass D missade de två första ronderna genom att komma för sent till tävlingen.
Detta är en stor tabbe för en schackspelare som ibland kan betyda att man inte ens får vara med i turnering.

Det gäller ju överallt i livet man ska passa tiden. Detta kan dock bli lärorikt för Abdimalik i framtiden. Det gäller ju i schack såväl som i det övriga livet att det är genom misstagen som man lär sig. Han kommer nog att se till att han passar tiden i fortsättningen. Detta kom nämligen att betyda att han förlorade sina två första partier utan att ens få spela. Efter detta vann han sedan 4 av 5 partier och slutade därmed på en 15:e plats i sin grupp. Man kan ju undra hur högt upp i prislistan han skulle ha kommit om han kommit i tid till turneringen.

Fahrad, som spelade i grupp F, gjorde den motsatta resan. Han vann sina tre första partier och låg då på delad första plats i turneringen. Efter det stötte han på väldigt hårt motstånd och hamnade slutligen på en 22:a plats av sammanlagt 54 deltagare i sin grupp.

Båda deltagarna skall ha en stor eloge för att de ställde upp i den här turneringen och hjälper till att sätta Kvarnbyskolan på Stockholms schackkarta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *