Höstlovsturneringen på Stockholms Schacksalonger 2017

2017-10-30 åkte 10 glada och förväntansfulla barn fån Kvarnbyskolans fritids till Stockholms Schacksalonger för att delta i den årliga Höstlovsturneringen. Extra roligt var att 7 av dessa var flickor. Många flickor i de yngre åldrarna verkar vilja satsa på schacket nu.

Årets Höstlovsturnering på Stockholms Schacksalonger kom att bli en stor framgång för Kvarnbyskolan. Rayan upprepade nämligen sin seger från vårens Påsklovsturnering genom att nu även vinna Höstlovsturneringen. Han vann alla sina fem partier och spelade mycket stabilt och säkert i alla sina partier.

Även Abdimaik genomförde en utmärkt turnering. Han hamnade till slut på en en hedrande femteplats och lade beslag på en fin medalj. Fahrad hade lite otur med marginalerna och hamnade precis utanför medaljstriden.

Men roligare och viktigare än dessa framgångar är att alla skötte sig på ett föredömligt sätt. Flera av Kvarnbybarnen är ju nybörjare i schack och deltog i sin första schackturnering utanför Kvarnbyskolan. Naturligtvis blir det många förluster när man är nybörjare men alla klarade detta på ett mycket bra sätt. Ett glatt humör och ett trevligt uppförande präglade hela vår schackutflykt. Om vi lyckas ta hand om och vidareutveckla dessa begynnande schackentusiaster är mycket vunnit för Kvarnbyskolan. Både vad gäller schackverksamheten och även socialt i en vidare bemärkelse.

Här finns flera bilder från tävlingen:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *