Abdinaasir SchackfyranMästare 2017

Årets SchackfyranMästaren spelades på Stockholms Schacksalonger måndagen den 15:e maj. Till denna tävling hade fem elever från Kvarnbyskolan kvalificerat sig genom att vinna alla sina 4 partier på Schackfyran. Det var Rishta, Omar och Hasan från 4A och Abdinaasir och Abdullahi från 4B. Detta är alltså en tävling där endast de mest framstående fjärdeklassarna i Stockholm deltar.

Detta kom att bli ytterligare en stor framgång för Kvarnbyskolan. Abdinaasir vann nämligen hela tävlingen genom att vinna alla sina 7 partier och han kan därmed titulera sig SchackfyranMästare i Stockholm. Detta är en helt enastående prestation. Dessutom kom Rishta på 3:e plats i tävlingen. Hon förlorade endast mot Abdinaasir. Rishta utnyttjade betänketiden föredömligt under hela tävlingen och hade oftast mindre än en minut kvar på klockan när hon mattade sin motståndare. Hasan kom på delad 29:e plats genom att vinna 4 av 7 sina partier. Även Omar och Abdullahi svarade för fina prestationer genom att vinna 3 av 7 partier.

 Detta innebär att Abdinaasir, Rishta och Hasan är kvalificerade till att deltaga i SchackfyranMästarens riksfinal som spelas i Eriksdalshallen på södermalm i Stockholm under den stora SM-veckan i juli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *