Sportlovsschack på Stockholms Schacksalonger 2016

Under sportlovet arrangerades det en stor schackturnering på Stockholms Schacksalonger med över 100 stycken skolbarn i varierande åldrar. Kvarnbyskolan deltog med 8 stycken elever från årskurs 3. Trots att många av deltagarna var äldre och mer erfarna schackspelare än våra barn stod Kvarnbybarnen för mycket goda prestationer. Man spelade 5 partier var med 10 minuters betänketid. För några av våra barn var det första gången man spelade en turnering med schackklocka och bäst gick det för Abdinaasir från 3B som tog 12 av 15 poäng och var mycket nära att vinna en medalj. Samira och Samina från 3C samt Mervenur från 3B tog alla 11 poäng. Övriga delatagare var Rishta  3A samt Reine, Betiel och Yusuf från 3C. Alla vann minst ett parti var och alla skötte sig mycket bra både vid schackbrädena och vid sidan av. Kvarnbyskolan gör mer och mer avtryck i schackvärlden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *