Skollags-DM 2016

Under februari månad spelades det 8 kvalificeringstävlingar i skollags-DM för mellanstadiet och lågstadiet på Stockholms Schacksalonger. Kvarnbyskolan ställde upp med 16 lag och sammanlagt 72 spelare vid 5 av dessa tillfällen. Naturligtvis ställde vi upp med våra bästa och mest erfarna spelare men även flera nybörjare fick vara med och lära sig hur en riktig schackturnering går till. Sammanlagt deltog 87 lag från hela Stockholm, så det var verkligen stenhård konkurens.

Förutom många schackliga framgångar var det mest glädjande att alla skötte sig så bra och visade sig vara goda representanter för Kvarnbyskolan. Vi fick t.o.m. beröm på resan i tunnelbanan för att våra elever skötte sig så bra.

2 av våra lag lyckades kvalificera sig till Stockholms distriktfinal. Ett från lågstadiet och ett från mellanstadiet. Det spelades många spännande partier och det avgjordes inte förrän det sista partiet var färdigspelat.

Lågstadielaget var mycket nära att kvalificera sig för den stora riksfinalen men föll på mållinjen. Man fick lika många partipoäng som ett annat lag men kom efter på särskiljning.. I lågstadielaget spelade Samira, Samina, Johannes, Reine och Betiel från 3C samt Abdinaasir från från 3B. Tyvärr var Mervenur 3B sjuk vid finaltillfället. Med henne i laget hade vi nog gått vidare till riksfinalen

Mellanstadielaget tog sig dock vidare till riksfinalen, vilken är en mycket stark prestation. Mellanstadielaget kommer därmed att få spela Skollags-SM i Göteborg den 16-17 april. Detta är en stor merit för Kvarnbyskolan. I detta lag ingick Seyit Ali, Malvan och Abdullahi Kaber från 5B samt Abdinajib från 5A.

Ahmed 6A var sjuk vid finaltillfället.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *