Chess Battle 2015

Chess Battle

Onsdagen den 18:e november deltog 83 elever från Kvarnbyskolans 4:e och 5;e klasser i Chess Battle i Blå Hallen i Stockholms Stadshus. Detta var ett schackevenemang som hade som främsta syfte att eleverna skulle få träffa barn från andra skolar och från olika sociala miljöer. Över 600 elever från 15 olika skolor i Stockholm mötte upp i Stadshuset för att spela schack under gemytliga former. Alla eleverna var indelade i olika lag. Alla lagen innehöll barn från flera olika skolor. Man tävlade dels i vanlig schack, dels i action chess (där spelarna under spelets gång fick byta plats mellan olika schackbräden) och en schackfrågesport. Kvarnbyskolans elever skötte sig mycket bra vid schackbrädena och visade sig också i övrigt vara goda representanter för Kvarnbyskolan. Alla deltagarna tilldelades medaljer och diplom.

Se länkarna nedan:

https://www.youtube.com/watch?v=1kb9DIMQt5U

http://www.schacksnack.se/artiklar/108825

18.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *