Schackfyran 2017

Den 13 och 14 mars spelades Schackfyran och Schack56:an i Globen-Annexet med sammanlagt 5411 mellanstadieelever från hela Stockholm. Detta är världens största schacktävling.

I Schackfyran den 13 mars deltog Kvarnbyskolans klass 4A och klass 4B. Det var sammanlagt 2242 fjärdeklassare som samlades vid schackbrädena.

Detta är en tävling som framför allt syftar till att eleverna skall få träffa barn från andra skolor och andra miljöer. Det handlar alltså mera om social träning än om schack. I Schackfyran deltar väldigt många nybörjare men även de som tillhör eliten bland schackspelare i sin åldersgrupp. Det är en fascinerande att uppleva hur över 2000 barn kan bli helt tysta samtidigt när partierna börjar.

Alla Kvarnbybarnen kämpade storartat vid brädena och vi fick se många välspelade partier. Detta är ju en lagtävling där varje skolklass är ett lag. Det finns dock även ett individuellt moment i denna tävling. Alla deltagarna spelar 4 partier var och de som vinner alla sina partier kvalificerar sig till Schackfyranmästaren som spelas senare i vår.

Från Kvarnbyskolan lyckades 5 barn med denna bedrift. Det var Rishta, Omar och Hassan från 4A och Abdinaasir och Abdullahi från 4B. Från Schackfyranmästaren kan man om det går bra kvalificera sig till en turnering som spelas under SM-veckan i Juli. Det skulle vara mycket roligt om några av Kvarnbybarnen lyckas med detta. SM i schack spelas nämligen i Stockholm i år.

Årets schackfyran får ses som en succé för Kvarnbyskolan. Våra elever visade prov på ett stort schackkunnade och god sportsmannaanda. Även vid sidan av schackbrädena skötte sig alla föredömligt. Alla visade sig från sina bästa sidor och var goda representanter för Kvarnbyskolan.

 

Klicka den här länken för alla Schack4an bilderna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *