Skollag-DM 2017

KVARNBYSKOLAN 3:A I STOCKHOLM OCH ÅTER I SM-FINAL

Under februari månad spelades det 4 kvalificeringstävlingar i skollag-DM för lågstadiet på Stockholms Schacksalonger. Kvarnbyskolan ställde upp med 7 lag och sammanlagt 32 spelare vid 2 av dessa tillfällen

Många av Kvarnbybarnen var nybörjare och var med för att se och lära medan några var mer rutinerade och hade varit med på schackturneringar tidigare.

Man måste komma bland de två bästa lagen vid något av kvalificeringstillfällena för att komma med till stockholmsfinalen.

Det kämpades friskt på alla bord och ett av Kvarnbylagen lyckades komma på fjärde plats av sammanlagt 12 lag vid det kvalificeringstillfället. Detta var dessutom ett lag bestående av endast andraklassare. Det är ett mycket starkt resultat som visar att Kvarnbyskolan fortsätter att hävda sig bra i stockholmsschack

Individuellt stack två spelare ut lite extra. Det var Rayan och Abdimalik i 2A som tog 5 av 6 poäng var. Detta var inte helt oväntat eftersom dessa båda tränat schack flitigt hela läsåret.

Under mars månad spelades det fyra kvalificeringstävlingarna för mellanstadiet. Här ställde Kvarnbyskolan upp med 8 lag och sammanlagt 37 spelare. Kvarnbyskolan ställde därmed upp med hela 69 spelare i Skollag-DM.

I mellanstadieklassen gick det ännu bättre för Kvarnbyskolan som fick flera framskjutna placeringar. Dessutom vann ett av våra lag sitt kval och gick därmed vidare till den stora Stockholmsfinalen som äger rum på Stockholms Schacksalonger den 4 april. I detta lag ingick Seyit-Ali, Malvan och Khadija från 6B samt Mohammed från 5B.

Stockholmsfinalen blev en stor framgång för Kvarnbyskolan. Det mellanstadielag som hade kvalificerat sig för finalen gjorde en mycket stark insats och överträffade alla förväntningar man kunde ha. Efter fyra timmars kämpande vid schackbrädena hamnade Kvarnbyskolan till slut på 3:e plats. Detta är den främsta schackprestationen hittills i Kvarnbyskolans historia. I det lag som stod för denna imponerande bragd och bärgade en pokal till Kvarnbyskolan ingick förutom de fyra spelarna som vann kvalet även Abdullahi K från 6B och Abdinajib från 5A. De starkaste insatserna stod Seyit-Ali och Mohammad för men alla spelarna bidrog i högsta grad till den fina placeringen. Nu ser vi fram mot SM-finalen som spelas den 22-23 april i Hägerstensåsens Medborgarhus i södra Stockholm.

 VARNBY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *