Rinkeby Schackklubb

 

Rinkeby Schackklubb

Den 15:e september 2017 är ett historiskt datum i Rinkeby. Då bildade nämligen Kaj Engström Rinkeby schackklubb. Det har visserligen sedan några år tillbaka funnits skolschackklubbar på Kvarnbyskolan, men en riktig schackklubb har det aldrig tidigare funnits i Rinkeby.Rinkeby schackklubb välkomnar alla schackintresserade i Rinkeby med omnejd. Ung som gammal, alla är
välkomna. Klubben kommer att ha sina klubbaktiviteter i Kvarnbyskolans matsal fredagar kl. 15 – 17.

Vi som är intresserade av schack i Rinkeby tror och hoppas att detta kommer att ha en mycket stor betydelse för utvecklingen av schack i hela Järvaområdet.

Redan den första klubbkvällen kom det 19 stycken schackintresserade till klubben. De flesta som var där kom från Kvarnbyskolan, men även några som tidigare gått på Kvarnbyskolan och som nu går på andra skolor kom för att få vara med om denna historiska tilldragelse.

Denna första klubbkväll präglades av en mycket god och trevlig atmosfär. Man löste schackproblem och
spelade en blixtturnering.


Vinnare av denna historiska turnering blev Abdinaasir Osman från Kvarnbyskolans klass 5B som i finalen vann mot Mohammad Hussein från Kvarnbyskolans klass 6B.

Vi ser med tillförsikt fram mot Rinkeby Schackklubbs vidare utveckling och tror att den på sikt kommer att få en stor betydelse för hela Rinkeby.

Nedan finns andra bilder från klubbens första aktiviteterComments
  1. A WordPress Commenter

    Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *